luni, 15 decembrie 2008

La final, in primele 5

LA final, ne-am clasat in primele 5, nu inainte de a mai atinge inca o data cotele maxime ale suferintei si riscul de infarct. Meciul cu Croatia, pe care l-am avut in mana, ne-a adus din nou in pragul disperarii si ne-a demonstrat, daca mai era nevoie, ca la capitolul mentalitate mai avem mult de lucrat. Ne vazuseram cu sacii in caruta deja si probabil gandurile erau la vacantele de Craciun, normal de altfel, dar meciul inca nu se incheiase si pana cand acel meci nu se incheia fetele erau jucatoarele echipei nationale de handbal a Romaniei.
Una peste alta, nu e rau nici locul 5 cu o echipa incropita in 2-3 luni, in care s-au castigat 2-3 jucatoare, zic eu. Problemele de-abia acum incep, caci se vor retrage cateva jucatoare importante, si pana se va lega o noua echipa va mai dura...Ceea ce nu vrem sa vedem, este ca din spate, adica de la echipele de tineret si juniori, nu mai vine nimic, sau inca nu se vede ca vine. Tot din pacate, spun, ca handbalul la noi nu este impulsionat suficient si mai ales se cer rezultate imediat. In occident se face un plan, se contruieste o echipa si dupa ce acea echipa se stabilizeaza si cer si rezultate - la noi se aduc cateva jucatoare de afara si in aceasi an trebuie sa se castige tot ... Nu se poate asa dupa parerea mea.
In acest ritm , nu vom ajunge nici peste 25 de ani la nivelul Norvegiei, ba chiar ne vom multumi sa ne calificam odata la 10 ani la un CE sau un CM si sa iesim din grupe.
Antrenori romani de marca nu prea mai sunt sau cei care sunt sunt in varsta, nici un tanar nu a iesit la rampa in ultimii ani. De ce spun asta? Pentru ca echipa Romaniei joaca mereu la fel si se bazeaza doar pe sclipiri de jucatoare, pe cand altii inventeaza mereu cate ceva (vezi Norvegia care scoate si portarul, etc...) Sa spunem ca la acest CE am vazut si un joc mai pragmatic, mai ales in aparare, care ne-a dus pana pe locul 5, insa avem inca lacune si caderi psihice si fizice.
Mai e mult de munca pana departe si cred ca nu e cazul sa cerem rezultate pe timp scurt. Ar fi bine sa ne facem un plan, un proiect, sa incepem sa construim si la sfarsit sa vedem rezultatele, dar cu rabdare... E clar, acest lucru cere investitii, dar eu cred ca se pot face.

Numai bine si la urmatorul ... (CM speram) ...

Niciun comentariu: