vineri, 5 decembrie 2008

Dupa Franta

Asa cum promiteam in articolul precedent, am revenit dupa meciul cu Franta.

Un nou succes, cu un meci frumos, palpitant, care pe final ne-a reamintit cum e sa stai cu sufletul la gura, in momentul in care de la +8 frantuzoaicele au redus diferenta la doar 3 goluri pe fondul ratarilor noastre exasperante (inca ratam aruncari de la 7m si aruncari din pozitii ideale).

Daca am fi marcat tot acum am fi spus ca a fost un meci extrem de usor, asa putem spune ca am castigat meritat un meci frumos, pe care , la drept vorbind nu aveam voie sa il pierdem, mai ales din punct de vedere al valorii. Totusi Franta e in reconstructie ... la fel ca si noi, numai ca la ei acum se pun temeliile, la noi, jumatatea de generatie introdusa incepe sa joace.

De ce sa nu recunoastem, in repriza a doua s-a folosit echipa a doua : Barsan, Balint, Soit, Ungureanu, pe Neagu considerand-o deja titulara de drept desi are doar 20 de ani. Cam asta e generatia viitoare, care vine din spate ...

Schimbarile s-au vazut, coerenta si poate individualitatea lui Soit au facut sa ne indoim de puterea echipei noastre, care s-a trezit odata cu revenirea lui Amariei si Elisei in teren. Apararea a scartait exact pe aceeasi parte, a lui Soit ... nu a fost ziua ei, insa nu pot sa nu remarc interventiile lui Ungureanu, care sper sa capete mai multa incredere si sa o inlocuiasca pe Hutupan cu succes.

As vrea sa o remarc pe Balint, care, la indicatiile lui Voina , vazand ca nu reuseste sa se infiltreze pe extrema, a iesit in centru si a marcat cu un sut superb intr-un moment important al meciului, punand practic plumb in mainile si picioarele gainilor frantuzesti, tinerele de altfel, cu mai putina experienta dar cu multa vointa de a juca. Pe langa asta as vrea sa remarc apararea, mobila, 5+1, 6 in linie avansat la linia de 9m, dar si un atac mobil, schimbari in triunghi (inter-extreme-centru) care pune in situatii de a marca toate jucatoarele (ceva nou fata de era Tadici).

La aceasta ora meciul Danemarca - Ungaria s-a incheiat si putem spune ca danezele au smuls greu un egal in fata unor unguroaice trezite din dusul romanesc (in general cu apa mai calaie :) ).

Considerand ca am odihnit linia baza a nationalei (Meirosu, Lecusanu, Maier, Dinu) si cu speranta ca Oana Manea isi va reveni pana duminica seara, ca si Crap va intra in ritm, eu spun ca putem spera cel putin la un meci frumos cu Danemerca. Ar fi frumos sa intram cu 4 puncte in grupa finala (nici cu 2 nu e rau), mai ales ca vom avea adversare interesante :
- Ucraina (am invins-o de multe ori, dar trebuie sa fim atenti) - va intra cu 0 p
- Spania (revelatie in grupa pana acum) - va fi un adversar dificil, mai ales ca practica o aparare foarte incomoda si foarte mobila, va intra cu 3p
- Norvegia (Campioana Olimpica en-titre) - chiar daca se prezinta cu o echipa remaniata, ramane totusi o putere, va intra cu 3p

Nu e timpul de calcule, motiv pentru care nu le fac, desi cred ca multi au umplut pagini de hartie cu ele (mai ales ziaristii - sunt convins ca maine in ziarele de sport vom vedea toate scenariile posibile), prefer sa vad o echipa a Romaniei care se daruieste pe teren indiferent de rezultat.

Sper ca Voina sa fie inspirat in alegerea tacticii si a jucatoarelor pentru meciul cu Danemarca si ca Mos Nicolae sa mai amane darul pana in ziua meciurilor finale :)

Sa auzim numai de bine. Ne "reauzim" duminica seara :)

Niciun comentariu: