duminică, 2 decembrie 2018
Si aventura a inceput, Romania - Cehia 31 -28 de Centenar
Campionatul European de handbal feminin, EHF Franta 2018, a inceput, iar primul meci al Romaniei a avut loc intr-o zi pe care am avut onoarea sa o traim: ziua Centenarului Marii Unirii.
Felete au facut un meci bun si au onorat ziua, dar putem vorbi de fapt de 2 meciuri: unul din primele 40 de minute si unul din ultimele 20 de minute.
Dupa o prima repriza extraordinara, cu atac si aparare functionand aproape perfect, cu Romania practicand un handbal de nivel foarte inalt, cu scheme variate in atac in ciuda apararii agresive si mobile a Cehiei, cu un joc pe pivot cum nu am mai vazut de mult la nationa Romaniei, cu alternanta interilor si a centrului foarte utila mai ales in conditiile in care Cristina Neagu a fost marcata strict. Si repriza a doua incepe in aceeasi nota, astfel ca diferenta de la pauza (16-11) urca la 8 goluri, o diferenta pe care multi ar vedea-o linistitoare ...
Da, asa este, dar nu cand joaca Romania... De ce, pentru ca dupa 40 de minute intervine black-out-ul, unul fizic dupa parerea mea. Cehoaicele simt momentul, antrenorul lor cere time-out si incepem sa ne aducem aminte de meciurile in care stam "cu sufletul la gura". Romania nu mai reuseste sa marcheze, Neagu este marcata la centrul terenului si cu Buceschi odihnita nu reusim sa gasim solutii la apararea 4-2/5-1 a cehoaicelor.
Ultimele 90 de secunde, parul de gaina, cehoaicele in atac, rateaza ... mai respiram putin. Incepem calm atacul, din nou nu reusim sa gasim o bresa in apararea ceha, amenintare de joc pasiv, dar intervine, cred eu inspirat, Ambros: time-out. "Forget the pasiv, we have time to find solutin, don't risk to pass to the pivot. We can score from pasiv too..." spune ibericul...Jucam cu cel mai bun un sase...50 de secunde, Neagu ia o actiune pe cont propriu, placaj la gat si Luzumova este corect eliminata. Pasivul dispare, putem sta in atac si 45 de secunde ... Respiram ... Schema Buceschi, Dragut, Neagu si Cristina ne aduce linistea si ne da posibilitatea sa renuntam la aspirina finalului de meci.
E clar, am vrea sa vedem Romania jucand 60 de minute la fel ca in prima repriza, dar momentan nu este posibil. Nu stiu strategia staff-ului, pot doar sa mi-o imaginez, iar parerea mea este ca fizicul va trebui sa fie la maxim cam prin meciul no.4 si imi bazez aceasta afirmatie prin faptul ca primele 2 meciuri au fost considerate mai simple iar cel cu Norvegia practic nu mai conta asa mult daca castigi celelalte 2 meciuri. Este o strategie cam nordica aceasta cu fizicul, dar vom vedea pana la final ce si cum.
Vine un meci cu o Germanie care a invins Norvegia. O echipa foarte tanara si tehnica a Germaniei care isi va vinde scump pielea si care ne va pune multe probleme in atac dar si in aparare. Acum Norvegia e obligata sa castige cu Cehia, desi pentru noi ar fi mai bun un egal intre cele doua, egalul dand Cehiei o sansa sa lupte puternic in meciul cu Germania si noi sa asteptam Norvegia la colt. Dar acesta e doar un vis. Meciurile ni le facem noi usoare sau grele.
Un ziarist spunea la finalul semifinalei din 2015 cu Norvegia pierduta la loviturile de 7m: Am pierdut dar am pierdut frumos ... Eu sper sa spunem asta doar despre adversare :)
In final, am incredere ca stafful echipei noastre va gasi solutiile optime pentru meciul cu Germania care in acest context poate fi mult mai important decat cel cu Norvegia.
Success fetelor.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu