miercuri, 12 martie 2008

Bled - o oaza de liniste la doi pasi de Romania





Bled - o oaza de liniste la doi pasi de Romania.

Bled este un mic orasel din Slovenia, situat la baza Alpilor austrieci intr-o zona colinara de o frumusete deosebita.

Una dintre principalele atractii ale oraselului o reprezinta lacul Bled, cu o apa de o puritate deosebita, care se pare ca s-a creat intr-un crater de vulcan. In mijlocul micutului lac (cu o suprafata de aproximativ 3 km patrati) se gaseste o mica insula pe care a fost construita o biserica catolica.

O imagine superba a lacului, insulei si bisericii se poate avea mergand in castelul din oras, construit pe una din cele mai inalte roci din Bled. Castelul, cu o vechime de cateva sute de ani, a fost utilizat si de Tito pentru partidele de vanatoare, dat fiind ca zona este una inconjurata de paduri cu o bogata fauna.

Pe lac nu se pot folosi ambarcatiuni cu motor ci doar cu vasle. La insula de ajunge cu barci usoare din lemn, ce pot transporta cam 12-14 persoane, impinse de foarta unui singur vaslas.

O altra atractie de langa Bled (la doar 5 km de masina) este Parcul National Vintgar, unde se pot admira o serie de cascade naturale si o vegetatie deosebita.

Bled se gaseste la doar 50 km de Austria si la circa 75 km de capitala Liubliana, aceasta din urma distanta putand fi parcursa pe autostrada.

Moneda : Euro
Restaurante : nenumarate , dar atentie la locatie si preturi. Restaurantele cu terase pe malul lacului sunt in general mai scumpe cu 30-40% fata de cele situate chiar si la 300m de lac dar o buna vizibilitate a lacului
Hoteluri : pretul unei camere la un hotel de 3 stele pentru 2 persoane variaza intre 55 si 70 €, in functie de perioada
Parcare : cam problematica daca nu este garantata de hotel

Voi reveni in curand cu fotografii

Niciun comentariu: