joi, 3 decembrie 2009

Romania, incontro?

Marturisesc ca la primul tur al alegerilor prezidentiale din 29.11.2009 nu am fost la vot, preferand sa arbitrez un meci de fotbal - baieti under 18 - pe o ploaie mocaneasca de intra la oase.

Dar nu am lipsit de la vot din acest motiv ci dintr-unul mult mai pertinent, dupa parerea mea : pe cine sa votez ? Bine , bine, pot spune multi, anulezi votul. Eu zic ca oricum nu serveste la nimic, caci acel vot va fi oricum in favoarea celui mai puternic, chiar daca nu are 50% + 1 (parere personala).

Am vazut dezbaterile de la TV. De toata jena ambii candidati ramasi pentru turul doi, caci de restul plutonului nu mai vorbesc. Ma gandesc ca au fost circa 90000 de romani care l-au votat pe Cioban (alias Gigi Becali), oare ce au vazut la acest om acei 90000 de romani ?.

D-l Geoana nu isi mai aminteste Revolutia, caci era prea tanar, pai atunci cei care erau in liceu la vremea respectiva, ce ne-am putea aminti ? Cum am putea uita lumea care a murit nevinovata caci Nea Ilici nu avea cum sa justifice lovitura de stat facuta de unguri si de rusi ?

Romanii au dorit libertatea in 1989, au dorit sa scape de comunism in primul rand si de Ceausescu in al doilea, desi nu cred ca romanii l-au vrut mort pe Ceausescu in ziua de Craciun. Numai un ateu convins poate face asa ceva (nea Ilici).

Romania avea in 1989 o industrie pe butuci din cauza technologiei invechite, nu avea datorii si vreo 4miliarde $ cash in banci elvetiene, la care aveau access urmatorii : Voiculescu (Antena, Grivco), Patriciu, Catarama si multi altii, care se ocupau la vremea respectiva de conturile externe ale Romaniei si ale dictatorului. Acei bani nu mai exista caci baietii stiau deja ce se va intampla, dovada ca la vremea Revolutiei cel putin D-l Voiculescu se afla la Viena iar dupa moarte Ceausestilor a dat repede o fuga in Elvetia . Cine are curaj sa spuna lucrurilor pe nume sa o faca, ma refer la sefii SIE din vremea respectiva, dar probabil si-au luat toti partea.

Nu as putea sa il votez niciodata pe D-l Geoana, stiind ca ma va conduce un tip gen Vanghelie, gen Hrebenciuc, Nastase, si asa mai departe ... ca o persoana spune doar "vom da caci vom gasi resurse" fara a da exemple concrete, pe hartie.

Sa spunem ca D-l Basescu nu promite ca va da, a venit cu niste cifre, cu niste incercari; marea vina a dansului este ca nu a numit un prim-ministru adevarat, si aici ma refer la un tehnocrat. Desi nu imi place ca persoana, totusi in timpul guvernarii Isarescu s-au pus bazele legale ale renasterii economice, innabusite imediat in perioada 2000-2004 de o guvernare rosie, motiv pentru care consider ca D-l Isarescu este persoana care poate fi un prim-ministru salvator.

Cum as putea sa accept o guvernare condusa de D-l Vantu, care a lasat pe drumuri sute de mii de romani (va amintiti de FNI) ? Si surpriza, D-l Vantu este inca liber si face afaceri in vazul tuturor, ba chiar are curajul sa sfideze o tara intreaga. Chiar as fi curios sa vad de unde au pornit afacerile D-nilor Voiculescu, Catarama, Patriciu, Copos .. Cine a devalizat Bancorexul ... Flota navala (poate si D-l Basescu ar trebuie sa dea niste declaratii in acest sens).

Doresc sa merg la vot pentru un singur motiv : nu mai vreau sa vad rosu in fata ochilor, desi, multa lume (poate prea multa) crede inca in promisiuni si acea demagogie tipic comunista. Brucan (desi comunist infocat) a rostit un adevar : ne vor trebui 20 de ani ca sa ne schimbam mentalitatea. Iata ca cei 20 de ani au trecut si parca suntem tot in acelasi punct ...

Ne ramane doar speranta ca intr-o zi oamenii curati, cu idei, vor putea face politica (mai mult in sens administrativ) si aceasta tara, bogata zic eu, va putea sa revina la suprafata.

Sa auzim numai de bine

Niciun comentariu: